Klik på pilen på billedet og hør:

Bogen om malerkunsten af Cennino Cennini

Denne bog er dediceret til Prins Christian Frederik den senere Kong Christian den 8. af udgiveren Tambroni bogen er den første trykte udgave fra 1821 af Cennino Cenninis arbejder Cennino Cenninis født ca. 1370  Colle di Val d’Elsa, Italien – død ca.1440 i Firenze

Bogen om malerkunsten er biblen for enhver der på den ene eller anden måde er interesseret i maleri, tegning farvelære hvordan farver og materialer m. m. blev fremstille i renæssancen Italiensk maler og kunstteoretiker.

Cennini var elev af maleren Agnolo Gaddi.  Cennino Cennini var elev af maleren Agnolo Gaddi og arbejdede i Firenze og omegn. I flere år drev han også et værkstedi Padova, men ingen af hans værker kendes. 

Cennino Cennini skrev Il libro dell'arte o Trattato della pittura ... Bogen er en vigtig kilde til viden om malerkunstens teknikker først i renæssancen.

Bogen om malerkunsten er skrevet også med leveregler for malere og hvor gudfrygtighed var en del af tilværelsen. Det er også en morsom bog.

Cennini hensigt var at give en praktisk håndbog for malere under uddannelse. Sammen med tekniske metoder gav Cennini råd om hvilken livsstil der en ung maler bør bestræbe sig på.

" Dit liv bør ordnes præcist som om du studerede teologi, eller filosofi, eller andre teoretiske emner, det vil sige, spise og drikke moderat, i det mindste to gange om dagen, vælge smæltbare og sunde retter, og lette vine, spar og vær bange for hænderne, som at bevare den fra sådanne anstrengelser som at løfte sten, og mange andre sager som ikke er god for din hånd. 

Der findes en anden sag som kan gøre din hånd så ustadig at den vakler mere og flagrer meget mere end løv gør i vinden, og dette er at hænge sig til for meget selskab med kvinder."